You are currently viewing Strefa Rodzica – warsztaty dla rodziców nastolatków #3 Zachowania ryzykowne nastolatków

UWAGA! Z uwagi na dużą liczbę zgłoszeń, zapisy na warsztaty zostały zamknięte. Dziękujemy za zainteresowanie i zapraszamy do udziału w kolejnych warsztatach i webinarach, których terminy zostaną podane w drugiej połowie sierpnia 2022 roku na stronie Fundacji oraz na naszym profilu na FB.

Zapraszamy rodziców nastolatków na warsztaty – ”Zachowania ryzykowne nastolatków”. Na spotkaniu rodzice będą mogli rozwinąć umiejętności wzmacniania czynników chroniących i minimalizowania czynników ryzyka związanych z podejmowaniem zachowań ryzykownych. Uczestnicy będą mogli uzyskać praktyczną wiedzę dotyczącą interwencji z zakresu omawianej problematyki. Warsztaty będą dotyczyły min. inicjacji seksualnej, używania substancji psychoaktywnych i korzystania z nowych technologii.

Udział w warsztatach jest BEZPŁATNY.

Termin: 02.07.2022 (sobota) 11:00-14:00

Miejsce: Polska Fundacja Ochrony i Promocji Zdrowia, ul. Krucza 6/14 B lok.2 00-537 Warszawa

Prowadzące:

Anna Maciejewska – pedagog, socjoterapeutka, trenerka prowadząca warsztaty i spotkania grupowe. Na co dzień pracuje w Młodzieżowym Ośrodku Socjoterapii, indywidualnie z młodymi dorosłymi wspierając ich w procesie usamodzielnienia oraz wspiera rozwój kompetencji wychowawczych rodziców.

Natalia Magreta-Łupińska – politolog, psycholog, specjalistka psychoterapii uzależnień, trenerka prowadząca warsztaty i spotkania grupowe.. Od dwudziestu lat pracuje z osobami używającymi substancji psychoaktywnych oraz ich rodzicami i bliskimi. Ma doświadczenie w pracy z rodzicami i nastolatkami w sytuacji kryzysu i długoterminowego wsparcia.

Projekt jest współfinansowany ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego.